Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C góra/dół (lub 170°C z termoobiegiem).
Pomidory odsącz z zalewy i pokrój w paski. Z grubsza posiekaj kapary i oliwki. Tuńczyka odsącz i rozdrobnij widelcem.
Na patelni rozgrzej olej słonecznikowy i usmaż na nim pokrojone wcześniej składniki oraz tuńczyka. Wlej wodę, dodaj WINIARY Pomysł na... lasagne i zagotuj. Całość gotuj na małym ogniu przez ok. 5 minut.
W naczyniu żaroodpornym (u mnie 20x15 cm) ułóż płaty makaronu lasagne na przemian z sosem. Zacznij i zakończ sosem. Posyp mozzarellą i piecz ok. 30 minut.