Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łazanki na słodko to ciekawa i bardzo smaczna alternatywa dla klasycznych, wytrawnych łazanek, które przygotowuje się z kapustą i grzybami (czasami też dodając do nich mięso). Nasz przepis to propozycja dla wszystkich łasuchów, która sprawdzi się nie tylko na deser, ale też świetnie pasuje do wigilijnej kolacji. To coś w sam raz dla tych, którzy lubią dania w słodkim wydaniu. Chcesz wiedzieć, jak je przygotować? Koniecznie sprawdź nasz przepis!
Przygotowanie łazanek z makiem i bakaliami nie jest skomplikowane ani czasochłonne. Wystarczy zaledwie kilka składników – możesz wykorzystać to, co akurat masz w domu lub spiżarni. Ten przepis z łatwością możesz dopasować do siebie i swoich bliskich, dodając do niego ulubione bakalie, orzechy, a nawet kawałki ciasta, które zostało Ci z poprzednich dni. A czas potrzebny na przygotowanie całego dania to nie więcej niż 15 minut.
Jeśli szukasz przepisu, który urozmaici Twoje świąteczne menu, nasze łazanki na słodko z pewnością świetnie się sprawdzą i zaskoczą Twoich bliskich.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu.
Bakalie posiekaj wg uznania.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, aż staną się rumiane.
Mak wymieszaj z Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, miodem, cukrem wanilinowym WINIARY, bakaliami, solą, skórką z pomarańczy i cytryny. Dodaj ostudzony, ugotowany makaron i dokładnie wymieszaj. W razie potrzeby dopraw sokiem z cytryny.
Podawaj posypane prażonymi migdałami.