Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na rozgrzanej 1 łyżce oleju zeszklić posiekaną cebulę.
Boczniaki pokroić w paski. Dodać do cebuli, podsmażyć.
Paprykę pokroić w słupki. Na pozostałym oleju poddusić pokrojoną paprykę.
Cukinię umyć, pokroić w kostkę. Wsypać do garnka, dodać podsmażoną paprykę, wlać odrobinę wody i dusić przez kilka minut.
Obraną z osłonki kiełbasę pokroić w kostkę, zrumienić na patelni.
Do półmiękkich warzyw wsypać boczniaki. Dodać rumianą kiełbasę.
Pomidory obrać ze skórki, pokroić na mniejsze kawałki. Przygotowane pomidory dodać do garnka. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw.
Następnie dodać koncentrat pomidorowy. Przyprawić do smaku zmiażdżonym czosnkiem.
Doprawić do smaku przyprawą Ziarenka, cukrem i pieprzem, wymieszać, zagotować.