Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Leczo z patisonami, papryką i kolorową cukinią jest bardzo łatwe do przygotowania i wybornie smakuje. Sycące danie zawdzięcza swój unikalny smak Ketchupowi Łagodnemu WINIARY, Przyprawie WINIARY i ząbkowi czosnku. Zobacz, co dodać do leczo, by smakowało ono najbliższym.
Oczyszczony por pokroić w krążki. Zeszklić na rozgrzanym oleju.
Paprykę bez nasion pokroić w słupki. Dodać do zeszklonej pory, podsmażyć.
Umyte patisony pokroić na kawałki. Cukinię ze skórką pokroić w kostkę.
Połączyć z papryką. Wlać odrobinę wody, dodać przyprawę WINIARY i dusić do miękkości.
Kiełbasę obrać z osłonki i pokroić w kostkę. Lekko zrumienić na patelni.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, posiekać, połączyć z warzywami.
Dodać ketchup. Wsypać podsmażoną kiełbasę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek.
Doprawić do smaku pieprzem. Dodać soli i cukru, wymieszać, zagotować.
Aaaa