Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Obraną cebulę i czosnek posiekać. Następnie wsypać do rondla z rozgrzanym olejem i zeszklić.
Paprykę umyć, oczyścić z nasion, pokroić w dość dużą kostkę, podsmażyć z cebulą.
Umyte patisony ze skórką (średniej wielkości) pokroić na kawałki.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na cząstki.
Pokrojone patisony wrzucić do cebuli. Dodać pół szklanki wody, przyprawę do zup. Całość przykryć i dusić do miękkości.
Po upływie 10 minut dodać pomidory.
Pod koniec gotowania dołożyć koncentrat pomidorowy, ketchup i musztardę.
Gdy warzywa są miękkie, doprawić do smaku solą i pieprzem.