Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka krótko sparzyć wrzątkiem. Oddzielić żółtka od białek.
Galaretki rozpuścić w 1 szklance gorącej wody każdą, ostudzić.
Białka ubić na sztywną pianę.
Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty krem.
Krem z żółtek dodać do piany z białek i delikatnie wymieszać. Masę jajeczną podzielić na dwie równe części.
Do jednej dodać tężejącą galaretkę pomarańczową, wymieszać, przelać do miski, wstawić na chwilę do zamrażalnika.
Do drugiej części jajecznej masy dodać tężejącą galaretkę cytrynową, wylać na masę pomarańczową.
Mocno schłodzić w lodówce.
Gotową leguminę dzielić na porcje.