Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku zagotowuję wodę.
W tym czasie cukinię i ziemniaka obieram i kroję w kostkę. Dodaję je do garnka.
Czosnek siekam, dodaję do gotujących się warzyw. Dodaję szczyptę soli.
Po około 15 minutach dodaję do garnka zielony groszek, brokuły, gotuję chwilę. Dodaję jarmuż (wcześniej trzeba dokładnie usunąć z niego wszystkie twarde łodyżki). Gotuję 5 minut.
Po zestawieniu garnka z płyty, dodaję do zupy jogurt i miksuję. Doprawiam sokiem z cytryny.
Zieloną zupę z jarmużem skrapiam oliwą i podaję z parmezanem i dużą ilością szczypiorku.