Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zawartość opakowania zalewamy 300 ml wrzącej wody. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia.
Wystudzony chłodnik mieszamy trzepaczką z jogurtem naturalnym i serkiem śmietankowym.
Ogórka kroimy w kostkę i dodajemy do chłodnika razem z czosnkiem niedźwiedzim i połową koperku. Chłodnik z czosnkiem wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.
Łososia kroimy w wąskie paseczki.
Porcję chłodnika z czosnkiem podajemy z plasterkami łososia i posiekanym koperkiem. Każdą porcję skrapiamy delikatnie sokiem z limonki.