Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ugotowane ziemniaki mielimy w maszynce wraz z twarogiem. Dodajemy jajka, mąkę ziemniaczaną, pszenną oraz sól.
Wyrabiamy ciasto. Z powstałego ciasta formujemy wałki, następnie kroimy je po skosie. Oprószamy delikatnie mąką i wrzucamy na lekko osolony wrzątek.
Gdy zaczną wypływać wyławiamy je na talerz. Masło rozpuszczamy w rondelku, dodajemy bułkę tarą i dokładnie mieszamy.
Leniwe podajemy polane bułką tartą.