Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do miski wbijamy jajka, ucieramy je. Dodajemy cukier i cukier waniliowy. Całość miksujemy. Następnie dodajemy olej i jeszcze raz miksujemy. Dodajemy mąkę krupczatkę i całość ucieramy w dalszym ciągu mikserem. Dodajemy przesianą mąkę tortową wymieszaną z proszkiem do pieczenia i miksujemy do uzyskania jednolitego ciasta.
Szpinak przekładamy na sito i dokładnie go odsączamy. Dodajemy go do ciasta i dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy w 180 stopniach przez około 55 - 60 minut.
Przygotowujemy masę. Żelatynę rozpuszczamy w jak najmniejszej ilości gorącej wody. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno dodając cukier puder oraz przestudzoną żelatynę.
Z przestudzonego ciasta odcinamy wierzch i rozdrabniamy go. Na ciasto wykładamy masę. Następnie całość obsypujemy pokruszonym ciastem z odciętego wierzchu i dekorujemy owocami granatu.
Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny. Smacznego!