Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj.
Pomidory sparz, zdejmij skórkę.
Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę.
W zależności od upodobań smakowych i rodzaju kapusty, jeśli nie lubisz zbyt kwaśnego kapuśniaku, delikatnie przepłucz kapustę.
Na dnie garnka rozpuść masło, zeszklij na nim cebulę, czosnek i ziemniaki.
Dodaj kapustę i paprykę wędzoną. Krótko podsmaż.
Dorzuć liście laurowe i ziele angielskie i zalej wodą - tak, aby jej poziom przykrył warzywa. Gotować na wolnym ogniu, przez ok.15-20 minut.
W międzyczasie pomidory pokrój w kawałki.
W osobnym naczyniu w 500 ml wody rozmieszaj Pastę z pomysłem na zupę ogórkową Winiary.
Kiedy ziemniaki i kapusta zmiękną, do garnka dodaj pomidory, i rozmieszaną Pastę z pomysłem na zupę ogórkową Winiary i łyżeczkę majeranku.
Zupę gotuj jeszcze przez kilka minut - do zagotowania.
Wyłów liście laurowe i ziele angielskie. Kapuśniak dopraw do smaku solą i pieprzem.