Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dla tych, co lubią sobie ostro pochrupać w upał: chłodna letnia sałatka z majonezem. Przyjemnie pikantna za sprawą rzodkiewki i różyczek surowego kalafiora, z nutą słonecznika, chrupiącym ogórkiem małosolnym oraz koperkiem i szczypiorkiem. Całość dopełnia delikatny sos z Majonezem WINIARY oraz jogurtem greckim. Pyszna dobrze schłodzona, ze świeżą bagietką.
Ogórki małosolne i rzodkiewkę pokrój w niezbyt cienkie półplasterki.
Kalafior umyj, osusz, podziel na drobne różyczki.
Warzywa przełóż do miski, dodaj szczypiorek i koperek.
W osobnym naczyniu połącz jogurt grecki z Majonezem WINIARY.
Delikatnie połącz z warzywami, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Sałatkę przed podaniem umieść w lodówce na pół godziny, podaj posypaną kiełkami słonecznika.