Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jajka ugotuj na twardo (ok. 6 min) lub na miękko (4-5 min) wg uznania. Po ugotowaniu dokładnie wystudź.
Szpinak dokładnie umyj i osusz. Boczek pokrój na 2-3 cm kawałki i usmaż na patelni aż stanie się rumiany i chrupiący. Możesz go również rozłożyć na papierze do pieczenia i upiec w piekarniku rozgrzanym do 200°C przez około 10-15 min.
Pestki upraż na suchej patelni aż staną się złociste i pachnące – uważaj, aby ich nie przypalić!
Cebulę pokrój cienko w piórka.
Szpinak włóż do miski. Dodaj kawałki boczku i jajka przekrojone na połowę. Całość polej Dressingiem 1000 wysp WINIARY. Wierzch sałatki posyp czerwoną cebulą i ulubionymi pestkami.
Kasia