Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj i osusz ziemniaki. Przekrój wzdłuż, a następnie na łódeczki.
Przełóż do miski. Dodaj oliwę, starty ser typu parmezan oraz przyprawy – oregano, paprykę, sól, pieprz oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.
Dobrze wymieszaj i wyłóż ziemniaczki skórką do dołu na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Piecz przez 40 minut, aż ziemniaczki będą złote.
Podawaj z sosami – sosem na bazie majonezu oraz ketchupem.