Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Śmietanę ubić na sztywno.
Żółtka (jajka wcześniej sparzyć) utrzeć z cukrem pudrem na puszysty krem.
Do kremu z żółtek dodać mleczko kokosowe. Dokładnie wymieszać, wlać dobitej śmietany. Ponownie dokładnie wymieszać.
Kokosowo-śmietanową masę przelać do maszynki do robienia lodów (wcześniej zamrożonej). Ubijać w maszynce 20-25 minut.
Masę lodową przełożyć do zamykanego, plastikowego pojemnika i odłożyć do zamrażalnika.
Jak lody uzyskają odpowiednią konsystencję, podzielić je na porcje.