Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łopatka duszona w cebuli to nasza propozycja na szybki i pożywny obiad w niedzielne popołudnie. Mięso jest delikatne i smaczne, a cebula doda mu wyjątkowego aromatu i wyrazistości. Podczas duszenia dodajmy Ziarenka Smaku WINIARY, a jeszcze bardziej wzmocnimy zapach dania, który przyciągnie wszystkich do talerza. Smacznego!
Łopatkę kroimy w mniejsze kawałki. Przepłukujemy w wodzie i wrzucamy do garnka,
Następnie dodajemy przyprawę Ziarenka Smaku WINIARY oraz przyprawę do wieprzowiny.
Dodajemy również smalec oraz pokrojoną w plastry cebulę i podduszamy.
Zalewamy wodą tak do 3/4 wysokości mięsa. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie, przykrywamy i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa w razie potrzeby podlać delikatnie wodą. Doprawić do smaku pieprzem i maggi.