Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łopatka wieprzowa z cebulką w keczupie kryje w sobie olbrzymi potencjał. Ciekawy smak łopatki podkreślony jest ketchupem i Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY. Zobacz, jak przygotować duszone mięso, by było miękkie i odchodzące od kości. Będzie to świetny pomysł na danie główne. Przepis sprawdzi się również, jako dodatek do kanapek.
Łopatkę kroimy na 1 cm plastry. Cebule kroimy w piórka.
Na 2 łyżkach oleju przesmażamy cebulę .
Dodajemy do niej oprószone Ziarenkami Smaku WINIARY mięso i dusimy pod przykryciem. Dorzucamy listki laurowe.
Do duszonego mięsa dodajemy około 250 ml keczupu i podlewamy 125 ml wody.
Dusimy az mięso będzie miękkie. Doprawiamy pod koniec kucharkiem i pieprzem.