Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet przekrój na cztery części. Połącz ze sobą składniki marynaty, zalej nią łososia i odstaw na 2 godziny do lodówki.
Przygotuj szparagi: odłam końcówki i obierz.
Rybę usmaż na rozgrzanej patelni, po 5 minut z każdej strony.
Obierz ogórek, a szparagi zblanszuj w gorącej osolonej wodzie przez około 2 minuty. Ogórek i szparagi pokrój w 3 cm kawałki, połącz z sosem czosnkowym Winiary.
Rybę podawaj na sałatce.