Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Łososia podziel na steki. Posmaruj dokładnie pastą WINIARY Pomysł na… Kurczaka po Japońsku Teriyaki i odstaw do zamarynowania na minimum 30 min.
Po tym czasie rybę ułóż na blaszce do pieczenia, wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz ok. 20-30 min – w zależności od upodobania.
Gotowe danie podawaj posypane prażonym sezamem z cząstkami cytryny oraz ze smażonymi warzywami.