Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Propozycja na smakowity i szybki obiad! Smażony łosoś w panierce z bułki tartej na pewno posmakuje wielbicielom rybnych dań. Panierka z mąki, jajka i bułki tartej nadaje rybie chrupkości, a Przyprawa Ziarenka Smaku WINIARY wydobywa z niej niepowtarzalny smak. Łosoś wyśmienicie smakuje z dodatkiem ryżu i lekkiej, zielonej sałatki.
Rybę umyć, osuszyć, podzielić na porcje.
Jajko wbić do miseczki, rozbełtać.
Kawałki ryby obtaczać w mące, maczać w jajku, następnie obtaczać w bułce tartej.
Na patelni rozgrzać trochę masła i oleju. Na patelnię kłaść kawałki ryby w panierce, oprószyć je przyprawami. Rybę smażyć na rumiano z obu stron.