Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filet osuszamy (jeśli jest potrzeba za pomocą pęsety usuwamy ości), kroimy na porcje.
Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą, pieprzem.
Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, nakładamy umyty i osuszony koperek, kładziemy łososia a na wierzch 1 łyżeczkę pokrojonego na kawałeczki masła.
Zapiekamy w piekarniku w temperaturze 170 stopni około 25 minut.
Sos musztardowy przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu.
Upieczonego łososia wykładamy na talerz, polewamy ciepłym sosem.