Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Filety z łososia nacieramy przyprawami i ziołami. Przekładamy je na plasterki z cytryny ułożone w naczyniu żaroodpornym.
Szparagi kroimy w kawałki wielkości ok. 3 cm, papryki i cebulę kroimy w małą kosteczkę. Marchewkę ścieramy na dużych oczkach tarki.
Wszystkie warzywa chwilkę dusimy na klarowanym maśle, aby nieco zmiękły po czym lekko doprawiamy solą. Majonez mieszamy z jogurtem, sokiem z cytryny, drobno posiekanym szczypiorkiem oraz przyprawami. Podduszone warzywa układamy na rybie po czym polewamy je sosem.
Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach. Smacznego :)