Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelni rozgrzać masło. Dodać szpinak i mieszać aż do jego całkowitego rozmrożenia.
Dodać zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, bazylię i oregano.
Na sam koniec dodać kawałki sera blue i mieszać aż ser się rozpuści i połączy ze szpinakiem.
Ciasto francuskie podzielić na pół.
Na każdą z połówek wyłozyć filety łososia i delikatnie posolić.
Na łososia nałożyć masę ze szpinaku.
Boki ciasta francuskiego naciąć ukośnie i je przeplatać, je tak żeby powstał "warkocz".
Wierzch posmarować rozkłóconym żółtkiem.
Tak przygotowane danie przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni na 20-25 minut.