Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Papryki umyj, usuń pestki i białe błony, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz, aż skórka zacznie się mocno przypalać (ok. 30 minut). Po tym czasie wyjmij papryki z piekarnika, włóż je do foliowego woreczka i chwilę poczekaj, aż skórka zacznie odchodzić od miąższu. Następnie obierz papryki i zmiksuj na gładką masę. Ząbki czosnku obierz i drobno posiekaj.
Do naczynia włóż papryki, drobno posiekane ząbki czosnku, miód, sól i przecier pomidorowy. Olej delikatnie podgrzej i dodaj do reszty składników.
Wlej lutenicę do słoików, dobrze zakręć i pasteryzuj przez 20 minut.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!