Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso usmaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oliwy. Smaż ok. 5 minut, aż się ładnie zarumieni. Dodaj sos i gotuj na małej mocy ok.10 minut. Po tym czasie dodaj posiekaną bazylię oraz dopraw całość solą i pieprzem.
Sos zdejmij z kuchenki i dodaj do niego połowę startego sera oraz posiekaną natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem oraz dokładnie wymieszaj
W międzyczasie, makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu. Powinien być al dente czyli lekko niedogotowany w środku. Po ugotowaniu odsącz w durszlaku i wymieszaj z sosem. Unikaj płukania makaronu zimną wodą.
Podawaj posypane serem i świeżą natką pietruszki.