Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj potrójną porcję galaretki według instrukcji na opakowaniu, poczekaj aż ostygnie.
Foremkę posmaruj bardzo cienką warstwą tłuszczu lub wyłóż folią spożywczą.
Wlej galaretkę do formy i zatop w niej owoce.
Poczekaj, aż całość się zetnie (najlepiej w lodówce 3-4 h).
Wyciągnij deser z formy, potnij nożem w dowolne kształty.
Możesz użyć mniejszych foremek, zmierz tylko ich pojemność. Formy silikonowe należy zawsze natłuszczać. Galaretkę najlepiej ciąć gorącym nożem. Jak chcesz, by owoce „lewitowały” w galaretce, zalewaj ją warstwami.