Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Paprykę pokrój w paseczki, a cebulę w piórka.
Cukinię pokrój w plastry.
Rozgrzej oliwę na patelni, podsmaż al dente cukinię, paprykę i cebulę. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Przygotuj sos, zmiksuj razem wszystkie składniki sosu, czyli pół pęczka natki, maggi, 50 ml oliwy i rukolę.
Kabanosy pokrój pod kątem tak, żeby przypominały makaron penne.
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedź i dołóż do patelni z warzywami.
Dodaj również kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Wymieszaj wszystko.
Dodaj wcześniej przygotowany sos do patelni, jeszcze raz wszystko wymieszaj podgrzewając przez chwilę.
Podawaj na ciepło lub zimno obsypane sporą porcją natki pietruszki, szczypiorku i oregano. Możesz również posypać całość świeżo startym serem.