Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukinię i bakłażana pokrój w kostkę. Czosnek posiekaj. Na patelni na oliwie podsmaż cukinię z bakłażanem. Kiedy się zarumienią, dodaj czosnek i smaż kolejne 2 min. Po tym czasie zawartość Pomysłu na... spaghetti Napoli WINIARY wymieszaj z wodą (wg instrukcji na opakowaniu) i wlej na patelnię. Gotuj ok 5-10 minut. Pod koniec dopraw solą i pieprzem oraz posiekaną bazylią.
W międzyczasie, makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg. Instrukcji na opakowaniu. Powinien być al.’dente czyli lekko niedogotowany w środku. Po ugotowaniu odsącz w durszlaku i wymieszaj z sosem. Unikaj płukania makaronu zimną wodą.
Podawaj posypane serem feta i bazylią.