Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Masz ochotę na azjatyckie danie? Mamy coś, co może Ci posmakować, zwłaszcza jeśli jesteś fanką/fanem szybkich przepisów. Czas na makaron ryżowy z tofu (w stylu pad thai), który możesz przygotować dokładnie tak, jak najbardziej lubisz. Wystarczy, że dodasz swoje ulubione składniki, przyprawy, chwilę podsmażysz i gotowe. Przekonaj się, jakie to proste i zrób z nami smaczny makaron ryżowy z tofu.
Jak zrobić makaron ryżowy z tofu?
Makaron ryżowy super sprawdza się w szybkich przepisach inspirowanych kuchnią azjatycką. Zazwyczaj wystarczy tylko podsmażyć ulubione warzywa, dodać kilka przypraw, świeże zioła, aromatyczny sos i wymieszać te składniki z ugotowanym wcześniej makaronem. Orzeszki ziemne na wierzchu nadają całości świetnej chrupkości. Spróbuj! Przygotowanie takiej potrawy zajmuje kilkanaście minut, a smak zdecydowanie jest tego wart. My proponujemy makaron ryżowy z tofu, ale jeśli chcesz, możesz też zrobić to danie w wersji mięsnej lub rybnej. Wybierz to na co masz ochotę lub to, co akurat masz pod ręką. Dzięki temu nic się nie zmarnuje, a Ty ugotujesz pyszny, egzotyczny obiad. Życzymy smacznego!
Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
W międzyczasie umyj dymkę i pokrój ją w cienkie krążki. Umyj kiełki fasoli. Odcedź tofu i pokrój w kostkę. Ubij jajka.
Na patelni rozgrzej olej. Usmaż na nim tofu na złoty kolor, a następnie dodaj makaron ryżowy. Wlej roztrzepane jajka i dobrze wymieszaj. Dodaj przyprawę WINIARY, zamieszaj i smaż przez ok. 3 minuty. Dodaj sos rybny, kiełki fasoli i dymkę i smaż przez kolejne 2 minuty.
Gotowe danie skrop sokiem z limonki i posyp orzeszkami ziemnymi.