Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Brokuł podziel na małe różyczki. Zblanszuj przez ok. 3 minuty w osolonym wrzątku.
Ugotuj makaron zgodnie z opisem na opakowaniu.
W międzyczasie, drobno posiekaj cebulę i czosnek. Kiełbasę chorizo pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy i wrzuć kiełbaskę. Kiedy zacznie się rumienić, dodaj cebulę i smaż, aż zmięknie.
Dodaj brokuły oraz czosnek i smaż całość przez ok. 2 min. Po tym czasie dodaj posiekane zioła oraz Pastę do dań WINIARY. Dokładnie wymieszaj i podgrzewaj jeszcze ok. 2-3 min. Możesz dodatkowo podlać danie odrobiną wody, aby składniki lepiej się połączyły.
Danie podawaj z tartym parmezanem i posiekanymi ziołami.