Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Grzyby umyj, pokrój na plasterki i podsmaż na maśle.
Obierz marchewkę i pokrój ją w kostkę.
Umyj pora i pokrój go na talarki.
Na suchą patelnię wrzuć grzyby, marchewkę i pora.
Obierz czosnek, przeciśni go przez praskę i dodaj do zawartości patelni, wymieszaj.
Podlej dwoma szklankami wody, dodaj kostkę grzybową i duś na małym ogniu około 20-25 minut.
Śmietanę wymieszaj z 1 łyżką mąki, dodaj do grzybów. Ponownie zagotuj.
Dopraw do smaku papryką, posyp posiekanym szczypiorkiem.
Przygotuj makaron według przepisu na opakowaniu.
Wymieszaj makaron z przygotowanymi grzybami.
Podawaj jako samodzielne danie, możesz udekorować listkiem bazylii.