Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Marchewkę i seler naciowy pokrój w drobną kostkę. Kiełbasę przetnij przy końcówce, a następnie wyciskaj z flaka, formując małe pulpeciki. Tak przygotowane oprósz mąką i obsmaż na rozgrzanym tłuszczu. Kiedy się zarumienią, dodaj warzywa i smaż całość ok. 5 min. Zawartość opakowania sosu wymieszaj z wodą i dodaj na patelnię. Duś całość ok. 5-10 minut uważając, aby woda nadmiernie nie wyparowała. Pod koniec dodaj posiekaną bazylię i dopraw solą oraz pieprzem.
W międzyczasie, makaron ugotuj w osolonym wrzątku wg instrukcji na opakowaniu. Powinien być al dente czyli lekko niedogotowany w środku. Po ugotowaniu odsącz w durszlaku i wymieszaj z sosem. Unikaj płukania makaronu zimną wodą.
Podawaj posypane serem i bazylią.