Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Dynię wraz ze skórką kroimy na ćwiartki, oprószamy solą, skrapiamy oliwą z oliwek i pieczemy w piekarniku aż stanie się miękka.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po odcedzeniu przepłukujemy zimną wodą.
W kociołku podsmażamy na smalcu mięso, pokrojone pieczarki i drobno posiekaną cebulę.
Zalewamy wszystko Bulionem Drobiowym Winiary rozpuszczonym w szklance gorącej wody.
Dodajemy wcześniej upieczoną dynię ( bez skórki), przecier pomidorowy oraz przyprawy.
Pod koniec gotowania dodajemy starty żółty ser oraz śmietanę i łączymy go z makaronem.