Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jeśli używasz zamrożonych krewetek – wyjmij je z zamrażarki, aby rozmarzły.
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.
Szparagi oczyść i odetnij zdrewniałe końcówki, a następnie pokrój szparagi na 2 cm kawałki.
Zagotuj 500 ml wody i wrzuć szparagi – bez czubków. Gotuj 3 minuty, następnie dodaj czubki i gotuj kolejne 3 minuty.
Szparagi odsącz i włóż do zimnej wody z lodem, aż wystygną. Ponownie je odsącz.
Pomidorki przekrój w poprzek na połowę.
Krewetki oczyść z pozostałości pancerzyków.
Czosnek oczyść i pokrój w plasterki.
Na patelni rozgrzej olej i masło.
Zeszklij czosnek i cebulkę, dodaj pomidorki, krótko przesmażaj przez 2-3 minuty, następnie dodaj krewetki i szparagi – przesmażaj kolejne 2-3 minuty.
Dodaj szczypiorek i natkę pietruszki, dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU i pieprzem.
Całość wymieszaj z makaronem.