Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
To nie tylko sezonowy przysmak, bo wyśmienity makaron z kurczakiem i kurkami można przyrządzić także z mrożonych grzybów. A robi się bajecznie prosto: na patelni podduszamy mięso z kurkami i cebulą, doprawiamy Przyprawą Ziarenka Smaku WINIARY oraz słodką śmietaną. Podajemy z makaronem tagliatelle (wstążki), posypany natką pietruszki lub... świeżą miętą.
Oczyść dokładnie kurki, większe przekrój na połowę.
Fileta pokrój w kostkę.
Cebulę obierz, posiekaj i zeszklij na patelni na rozgrzanym maśle.
Dodaj mięso, chwilę smaż i dodaj kurki. Duś razem przez około 10 minut.
Dodaj przyprawę Ziarenka Smaku WINIARY i pieprz do smaku, wlej śmietanę.
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz, wymieszaj z sosem.
Danie podawaj zaraz po przygotowaniu posypane natką pietruszki.