Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron wrzucić do osolonego wrzątku. Gotować bez przykrycia, od czasu do czasu mieszając.
Cebulę drobno pokroić i zeszklić na rozgrzanej, na patelni oliwie.
Do cebuli dodać rozdroniony szpinak. (Ja dodaję rozdrobniony mrożony szpinak ok. 4 kostki)
Pod koniec dodać rozdrobnioną fetę, przeciśnięty czosnek i łososia pokrojonego w krótkie paseczki. Podgrzewać do uzyskania jednolitej papki, mieszając.
Pod koniec dodać przyprawy, podgrzewać jeszcze przez chwilę. W międzyczasie odlać makaron, przelać zimną wodą i odrobiną oliwy lub oleju.
Wymieszać sos z makaronem i gotowe. Smacznego!