Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj pieczarki, pokrój je na ćwiartki i usmaż je patelni.
Kostkę rosołową rozpuść w 0,5 litra wrzątku.
W międzyczasie ugotuj makaron.
Do usmażonych pieczarek wlej rosół, a następnie dodaj rozdrobniony ser.
Przypraw tymiankiem i białym pieprzem, gotuj jeszcze przez chwilę.
Do tak przygotowanego sosu na koniec dodaj makaron, wszystko dokładnie wymieszaj.
Danie możesz podać posypane startym żółtym serem i udekorowane gałązką bazylii.