Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schab pokrój w paski.
Cebulę pokrój w drobną kostkę, a czosnek posiekaj.
Marchewkę pokrój w plasterki.
Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.
Na patelni rozgrzej oliwę i obsmaż kawałki schabu razem z cebulą.
Kiedy mięso się zarumieni, a cebula zmięknie, dodaj czosnek, marchewkę i groszek.
Smaż wszystko jeszcze około 5 minut.
Po tym czasie dopraw solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszaj.
Odcedzony makaron wymieszaj z przygotowanym na patelni sosem.
Podawaj z natką pietruszki i parmezanem.