Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Coś na pożywny obiad: makaron z sosem z pomidorów i cukinii. Robi się prosto i szybko, a cukinia i pieczarki tworzą smakowitą kompozycję z Sosem pomidorowym WINIARY i makaronem. Do tego odrobina śmietanki oraz tarty parmezan do posypania. Pyszności! Można zjeść na wegetariański obiad, lub podać z pieczoną rybą albo filetem z piersi kurczaka. Do pochrupania – lodowa sałata lub listki cykorii ze śmietaną lub winegretem.
Makaron rurki ugotuj według wskazówek na opakowaniu.
Cukinię oczyść, umyj, przekrój na pół i pokrój w plastry. Pieczarki oczyść i pokrój w plasterki.
Rozgrzej w garnku olej. Dodaj plasterki cukinii i pieczarek.
Dolej 500 ml wody, wsyp Sos pomidorowe i doprowadź do wrzenia. Gotuj na małym ogniu przez około minutę. Dodaj śmietankę.
Makaron podawaj z sosem. Serwuj oprószone parmezanem.