Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na patelni rozgrzać oliwę i zrumienić cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Tuńczyka odsączyć i przełożyć na patelnię. Delikatnie wymieszać, doprawić solą i pieprzem, a na koniec dodać natkę pietruszki.
Pomysł Winiary wymieszać z 500ml wody i śmietaną 30%. Zagotować i wrzucić makaron. Ugotować go al dente, makaron przełożyć na patelnię i wymieszać z tuńczykiem.
Podawać skropione sokiem z cytryny i posypane parmezanem.