Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj w dużej ilości posolonej wody, odsącz.
Cebulę, por i pieczarki oczyść, pokrój w plastry.
Cebulę i por zeszklij na patelni na rozgrzanym oleju.
Dodaj szpinak i pieczarki, podlej 5 łyżkami wody i duś do miękkości warzyw.
Następnie dodaj śmietanę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Dopraw przyprawą ZIARENKA SMAKU.
Szynkę pokrój w paseczki, dodaj do warzyw.
Zawartość patelni połącz z makaronem i podawaj od razu po przygotowaniu.