Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Makaron ugotuj w osolonym wrzątku według instrukcji na opakowaniu.
Cebulę pokój w kostkę. Czosnek posiekaj. Cukinię pokrój w grube półplasterki. Pomidorki przekrój na połowę. Natkę pietruszki drobno posiekaj.
Na patelni rozgrzej oliwę i usmaż na niej cebulę. Kiedy zmięknie, dodaj cukinię oraz czosnek i smaż razem ok. 2 min. Po tym czasie dodaj szpinak i pomidorki koktajlowe. Smaż aż liście szpinaku zwiędną, a pomidorki się podgrzeją.
Ugotowany makaron wymieszaj z warzywami i pokruszonym wędzonym twarogiem. Wierzch posyp posiekaną natką pietruszki oraz mielonym czarnym pieprzem.