Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj potrójną porcję galaretki według instrukcji na opakowaniu. Poczekaj, aż ostygnie.
Foremkę posmaruj bardzo cienką warstwą tłuszczu lub wyłóż folią spożywczą. Wlej galaretkę do formy i ułóż w niej maliny.
Poczekaj, aż całość się zetnie (najlepiej w lodówce 3-4 h).
Godzinę przed wyjęciem z lodówki przygotuj mus malinowy: rozpuść ostatnią galaretkę w 300 ml gorącej wody, poczekaj aż ostygnie.
Poczekaj aż ostygnie, dodaj rozdrobnione maliny i masę przelej na ściętą galaretkę.
Odstaw do lodówki na godzinę.
Wyciągnij deser z formy i potnij nożem na duże kostki.
Możesz użyć mniejszych foremek - zmierz tylko ich pojemność. Formy silikonowe należy zawsze natłuszczać. Galaretkę najlepiej ciąć gorącym nożem. Jak chcesz, by owoce „lewitowały” w galaretce, zalewaj ją warstwami.