Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Absolutnie wyjątkowy pomysł na drobną słodkość - malinowe serduszka, czyli stężały mus malinowy ze świeżych malin z dodatkiem Galaretki truskawkowy smak WINIARY. Tak przygotowaną masę malinową rozlewamy do silikonowych foremek do lodu, koniecznie w kształcie serduszek. Malinowe serduszka odstawiamy do lodówki tak, by stężały, a następnie dzielimy się nimi z bliskimi!
Ten deser możesz łatwo dopasować także do wegańskiej diety. W takim wydaniu zastąp galaretkę WINIARY odrobiną soku malinowego lub truskawkowego i agaru (w proporcji ok. 1 łyżeczka agaru na szklankę wrzątku). Agar z sokiem i wodą należy zagotować, a później połączyć z owocami.
Słodki deserek dla ukochanych. Przepis autorstwa tortownia.pl
Maliny zmiksuj i przetrzyj przez sito.
Do przetartych malin dodaj przegotowaną wodę, aby otrzymać 375 ml (1 i pół szklanki) musu. Rozpuść w niej galaretkę.
Kiedy ostygnie, dodaj maliny i rozlej do dwóch silikonowych foremek, do kostek lodu w kształcie serduszek. Wstaw do lodówki.
Po stężeniu, ułóż po 6 serduszek na talerzykach, udekoruj świeżymi malinami i listkiem mięty.