Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W garnku rozpuszczamy masło, dodajemy małże (mogą być świeże, jeśli mamy mrożone należy je wcześniej rozmrozić).
Wlewamy wino oraz śmietankę. Dodajemy pastę z czosnku. Liście kolendry siekamy i posypujemy na wierzchu wywaru. Delikatnie pieprzymy. Przykrywamy garnek i doprowadzamy do zagotowania. W momencie, gdy całość zaczyna się pienić i otworzą się muszelki danie jest już gotowe.