Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rodzinne biesiady przy grillu nie muszą ograniczać się tylko do marynowanych mięs i pysznych kiełbas. Smakowitą i ciekawą propozycją są również grillowane warzywa, np. marchewki grillowane lub pieczone z miodem i tymiankiem. Młode marchewki są delikatne i słodkie, dodatkowe polanie ich oliwą, miodem, sokiem z cytryny i doprawienie aromatycznym tymiankiem sprawi, że staną się wyśmienitym dodatkiem do obiadu z grilla. Dla wydobycia pełni aromatu podawaj marchewki razem z Sosem WINIARY.
Marchewki obierz i rozłóż na tacce do grillowania lub blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Polej oliwą, miodem, sokiem z cytryny, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Posyp gałązkami tymianku i połóż na grillu na około 25–30 minut, aż marchewki będą miękkie.
Podawaj z Sosem WINIARY.
Jeśli chcesz przygotować je w piekarniku, piecz w temperaturze 200°C przez 25–30 minut.