Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Kaszę przepłucz na sitku pod bieżącą wodą. Dokładnie odcedź i przełóż do rondelka. Zetrzyj do środka marchewkę i dodaj mleko. Całość zagotuj, a następnie zmniejsz ogień, przykryj i gotuj ok. 15 minut, aż kasza będzie ugotowana.
Do ugotowanej kaszy zetrzyj obrane jabłko. Dodaj miód, cynamon oraz cukier wanilinowy, a następnie całość dokładnie zmiksuj blenderem do uzyskania gładkiej konsystencji. Możesz również dodać łyżkę masła orzechowego. Jeśli budyń będzie za gęsty, dodaj odrobinę mleka.
Podawaj z konfiturą owocową i płatkami migdałów.