Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W dużym rondlu rozgrzewamy oliwę, smażymy przez 5 minut cebulę, aż się zeszkli.
Dodajemy drobno posiekany czosnek czosnek, obrany i posiekany kawałek imbiru (2,5 cm), kolendrę, kmin i chili. Smażymy kolejną minutę. Dodajemy czerwoną soczewicę, pomidory i bulion zrobiony z dwóch kostek warzywnych Winiary i gorącej wody.
Gotujemy przez pół godziny. Dodajemy ciecierzycę, gotujemy kolejne 10 minut. W razie potrzeby zupę doprawić solą i pieprzem.
Zdejmujemy z ognia, dodajemy posiekaną kolendrę i natkę pietruszki. Zupę nalewamy na talerze, podajemy z jogurtem i natką pietruszki.