Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cebulę kroimy w talarki. Ząbki czosnku rozgniatamy. Do naczynia w którym będzie marynowane mięso wlewamy odrobinę oleju na spód. Rozrzucamy też trochę cebuli i czosnku.
Resztę oleju mieszamy z papryką ostrą.
Mięso z królika (części tylne, comber, części przednie) solimy do smaku.
Smarujemy dokładnie olejem wymieszanym z papryką i wkładamy do naczynia. Przesypujemy cebulą i czosnkiem.
Już po jednym dniu marynowania mięso pięknie nam zróżowieje i nabierze aromatu.