Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zagotuj 1.5 litra wody, rozpuść kostki bulionowe, dodaj ziarenka jałowca, ostudź.
Cebulę obierz i pokrój w plastry.
Do zalewy dodaj cebulę, obrane ząbki czosnku, Maggi i mięso.
Naczynie przykryj i wstaw do lodówki na około 4 dni.
Mięso wyjmij z zalewy i przełóż do naczynia do zapiekania, oprósz pieprzem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C na około 90 minut.
Szynkę podawaj pokrojoną w plastry, na ciepło lub zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY.